Mistä kaikki sai alkunsa?

© Jana

By the Quilted Butterflies kasvattaa pienimuotoisesti virtuaalisia shetlanninlammaskoiria eli shelttejä, toimien tavallaan seuraajana Duskarralle, joka aloitti toimintansa alkuvuodesta 2009. Duskarran teemana on aina ollut mahdollisimman laaja sukujen säilyttäminen. Rodun harrastajien lukumäärä oli vuosina 2009-2010 yksi suurimmista kaikkien rotujen joukossa, ja Duskarra piti uudempien linjojen rinnalla suurta osaa kyseisen aikakauden linjoista elossa lähes yksin. Niin elämäntilanteet kuin motivaatiokin kuitenkin muuttavat muotoaan, ja toisinaan tekee hyvää vaihtaa sivua. Tämän pohdinnan tuloksena, osapuilleen 10 vuotta Duskarran perustamisesta, syntyi by the Quilted Butterflies. Tämä projekti on ollut minulle alusta lähtien erittäin arvokas, ja toivon sen pysyvän nimenomaan pienimuotoisena ja mielenkiintoisena.

Esikuvia

Sekä Duskarran että by the Quilted Butterfliesin toiminnan perusteita on osin rakenneltu aikansa menestyneiden kennelten inspiroimina. Shelttikasvattajia oli paljon, mutta itselleni kaikkein merkittävimmiksi muodostuivat mm. 4 Laps Clover, Farelwell, McFarland's sekä Taccata. Erityiskiitos taas kuuluu nishalle (Mutton Q's) tuottoisasta yhteistyöstä.

© Rillet

Araf deg mae mynd ymhell

"Go slowly and go far."

Elämme omaa pientä, meille kovin rakasta arkeamme virtuaalisessa Chepstow'ssa, Monmouthshiren kreivikunnassa Walesissa lähellä Englannin rajaa. Meille Wales sielukkaine, kauniine ja osin kairunekin maisemineen merkitsee rauhaa. Toisinaan palaamme kuitenkin juurillemme Etelä-Suomeen. Suomessa mökkeilemme, nautimme täkäläisestä luonnosta, tapaamme vanhoja tuttuja sekä harrastamme ja kilpailemme koiriemme kanssa.

Työskennellessäni aikoinani Englannin puolella Battersean löytöeläintalossa, eläinten kohtaloiden liikuttamana halusin kantaa myös oman korteni kekoon. Näin meille muutti eläköitymisen kynnyksellä hylätty ratagreyhound Piper. Piper on turvasatamani ja jalkani maassa pitävä voima meidänkin osin tulostavoitteisen ja priimaan panostavan koiraharrastuksemme keskellä. Joitakin vuosia Piperin adoptoimisen jälkeen rotuun ihastuneena halusimme hankkia pennun vastuulliselta vinttikoirakasvattajalta, ja niin joukkomme jatkoksi liittyi myös musta greynuorikko Kiero.

© F & C

Tähtien tuikkeessa

Kaikki omistamamme ja kasvattamamme koirat piirtyvät omalla ikimuistoisella tavallaan sydämiimme sekä itsensä että jälkeläistensä kautta, ja jokainen jalostukseen käyttämämme koira jättää oman jälkensä kokonaisuuteen. Tämä galleria esittelee kuitenkin ne huikeat koirapersoonat, joilla on ollut kaikkein suurin ja ratkaisevin vaikutus Duskarran historiaan ja sitä kautta myös tulevaisuuteemme.


Just Beside You
© Milesend

Just Chill In
© Milesend

Blessed By Livinia
© .T.H

WolfTame's Vice Versa
© Milesend